Windows 12 Kurulumu
Windows 12 kurulumunu yapacak olanlar merak etmektedir. Kurulumun nasıl yapılacak olduğunu öğrendikten sonra işiniz çok daha kolay olacaktır. Eğer ki elinizde Windows server 12 yoksa o zaman ilk olarak 180 günlük denemeyi yükleyebilirsiniz.
Windows 12 kurulum işlemleri için mutlaka sabit disk ve SSD kullanımı tercih edilmektedir. Öncelikle bilgisayarınızın 12 kurulumu için uygun olup olmadığı bilinmelidir. Bu nedenle Windows 12 özellikleri öğrenildikten sonra böyle bir yola başvurulması gerekir.
Windows 12 Kaç GB’dir?
Kurulum işlemlerini yapacak olan kişilerin şüphesiz merak etmiş oldukları bazı önemli detaylar var. Bunlar nelerdir diye bakıldığı zaman Windows 12 kaç GB olduğu denebilir. Sonuç olarak ona göre bir depolama alanına yer veriliyor.
Windows 12 için kaç GB özelliğine sahip olduğuna bakıldığı zaman minimum 64 GB depolama alanına sahiptir. Bu nedenle yükleme yapacak olanların da mutlaka bu hususlara dikkat etmesi gerekir.
Windows 12 Sistem Gereksinimleri Nelerdir?
Bilgisayarlarına Windows 12 kurulumu yapacak olanlar doğal olarak sistem gereksinimlerinin de neler olduğunu çok fazla merak etmektedir. Windows tarafından duyurusunun yapılacak olduğu Windows 12 sistem gereksinimleri şu şekildedir;
- TPM 2.0
- 8 GB RAM
- 64 GB Depolama Alanı
- DirectX 12 uyumlu grafik kartı
- 720p ekran
- En az iki çekirdekli 64 bit (x64) işlemci
Windows 12 sistem gereksinimlerin olduğunu söylemek mümkün. Ekran kartı özelliklerinin neler olduğuna bakıldığı zaman WDDM 2.0 şeklindedir.
Bunların yalnızca söylenti niteliğindeki gereksinimler olduğunu ve Windows 12 piyasaya sürüldüğünde gerçek gereksinimlerin farklı olabileceğini unutmamak önemlidir. Microsoft'un, Windows 12'nin resmi donanım gereksinimlerini çıkış tarihine yakın olarak duyurması muhtemeldir.
Windows 12 Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Windows 12, Microsoft Windows işletim sisteminin yakında çıkacak ana sürümüdür. Henüz Microsoft'tan resmi bir onay gelmese de 2024 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor.
Windows 12 hala geliştirilme aşamasında olduğundan hangi özellikleri içereceğini kesin olarak söylemek zor. Ancak yeni işletim sistemi özellikleri ile birçok şeyi değiştireceği yönünde söylentiler haber konusu oluyor.
Yeni kullanıcı arayüzü: Windows 12'nin daha modern ve dokunma dostu yeni bir kullanıcı arayüzüne sahip olacağı söyleniyor. Yeni kullanıcı arayüzü yeni bir Başlat menüsü, yeni bir görev çubuğu ve yeni simgeler içerebilir.
Katlanabilir ve çift ekranlı cihazlar için geliştirilmiş destek: Windows 12'nin katlanabilir ve çift ekranlı cihazlar için geliştirilmiş desteğe sahip olması bekleniyor. Bu, kullanıcıların bu cihazların benzersiz form faktörlerinden yararlanmasına olanak tanıyan yeni özellikleri içerebilir.
Oyun ve üretkenlik için yeni özellikler: Windows 12'nin oyun ve üretkenlik için yeni özellikler içereceği söyleniyor. Bunlar, oyun akışı için yeni özellikler, çoklu görev için yeni özellikler ve işbirliği için yeni özellikler içerebilir.
Microsoft'un bulut hizmetleriyle daha iyi entegrasyon: Windows 12'nin Microsoft'un OneDrive ve Microsoft 365 gibi bulut hizmetleriyle daha iyi entegrasyona sahip olması bekleniyor. Bu, kullanıcıların dosyalarına ve verilerine farklı cihazlar üzerinden erişmesini ve bunları yönetmesini kolaylaştırabilir.
Bilgisayarlarda bakıldığı zaman çok daha iyi şekilde işletim sistemlerinin olması önemlidir. Özellikle en çok dikkat çekecek yanlarından biri de kullanıcılara yepyeni bir arayüz sunuyor olması denebilir.
Windows 12 içerisinde yer alan yüksek güvenlik önlemleri doğal olarak kullanıcıların çok daha fazla şekilde tercih etmesine neden oluyor. Böylelikle çok daha üstün şekilde bir kullanımdan yararlanma durumu açığa çıkıyor.
Windows diğer özelliklerine oranla bir kıyaslama yapıldığı zaman Windows 12 çok daha fazla özellikler barındırmayı başarıyor.. Tabi ki sistem özelliklerini göz önünde tutarak kurulum yapılması gerekir.