Makaleler » Sağlık » Grip aşısı ne zaman olunmalı?

 Grip aşısı ne zaman olunmalı?

Trthaber tarafından haberleştirilen grip aşısı konusundaki habere göre Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan, grip aşısı için en uygun dönemin Eylül ve Ekim ayları olduğunu söyledi.

Grip aşısı zamanına dikkat

Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan, okulların açılmasıyla birlikte hastalık şikayetlerinde artış olduğunu ve bu artışa karşı alınacak en iyi zamanın , grip aşısı için en uygun dönemin Eylül ve Ekim ayları olduğu konusunda aileleri uyardı.

Ailelerin çocuklarında görülen öksürük, yüksek ateş, burun tıkanıklığı, kulak ağrısı şikayetleri ile doktorlara başvurduklarını belirten Sefa Karaarslan, ”Aileleri grip salgını tam başlamadan Eylül ve Ekim aylarında çocuklarına grip aşısı yaptırmaları gerekir.

Grip aşısı senede bir kere uygulanıyor ve her yıl tekrarlanması tavsiye ediliyor. Grip salgını başladığı zaman birçok kişi hastalandığından artık aşı yaptırmanın çok fazla faydası kalmıyor. O nedenle salgın tam başlamadan ve insanlar hastalanmadan bu dönemde aşı yaptırsınlar.

Özellikle sağlık çalışanları hemşireler, doktorlar, hasta bakıcılar, 60 yaşın üzerindeki yaşlılar, kronik hastalığı olanlar ya da bağışıklık sisteminde zayıflığı olan yaşlı hastalar, organ nakli yaptıranların özelikle ve öncelikle aşı yaptırmasını öneriyoruz. Grip slgınından korunmak isteyen herkes aşısını bu mevsimde yaptırabilir” dedi.

Gribal enfeksiyonlarda sonbahar en hassas dönem

Okulların açılması ile birlikte çocukların kalabalık, kapalı ve havasız ortamlarda birlikte olduklarını ifade eden Karaarslan, “Çocuklardan herhangi biri hasta olsa dahi uzun ders sürelerinde, hava yoluyla bu enfeksiyonlar çok kolay yayılıyor. Bu dönemde aileler doktorlara sıklıkla çocuklarında gece uykudan uyandıracak derecede öksürük, yüksek ateş, burun tıkanıklığı, burun akıntısı ve kulak ağrısı şikayetleri ile geliyorlar.

Özellikle Sonbahar ayının gelmesiyle üst hava yolları enfeksiyonları, viral, gribal ve nezle benzeri enfeksiyonların sıklığı artıyor. Bu dönemde hasta olan çocuklar okul ortamında hapşırırken, öksürürken bir mendil kullanarak enfeksiyonun yayılmasını önleyebilirler.

Teneffüs sürelerini de kapalı ortamlar yerine mümkün olduğunca açık havada geçirmeleri bulaşıcı hastalıklara karşı koruyacaktır” diye konuştu.

“Gribal enfeksiyonları önlemede öncelikle bol su içilmeli”

Çocukların beslenmelerine bu dönemde çok dikkat etmelerini, doğal ürünler ve mevsim sebze meyveleri ile beslenmelerini aynı zamanda bol su içmeleri gerektiğini belirten Karaarslan, şu tavsiyelerde bulundu: ”Üst solunum yolu salgılarını atıp boğaz bariyeri mukozasını nemlendirerek enfeksiyona karşı korumakta su çok önemli.

Gribal enfeksiyonlar karşısında öncelikle bol su içilmesini öneriyorum. Onun dışında doğal bitki çayları özellikle ıhlamur, adaçayı kuşburnu, zencefil bunlar hem hastalığı önleme açısından hem de hasta olduktan sonra daha kolay iyileşmek için önerdiğimiz ürünler arasında yer alıyor.

Aktarlarda satılan faydası kanıtlanmış doğal çayları da kullanabilirler. Bolca C vitamini alıp mevsim meyve ve sebzesi yemelerini öneriyorum”

Sonbahar geldi ve bizler her yıl olduğu gibi tedbirlerimizi almamız gerekiyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için. Doğal beslenmenin önemi hastalılarda en dikat etmemiz gereken husus.

Birbiral sağlıklı yaşama diler

Yorumlar

Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.

Alışveriş Sepetim

ShopPHP | v5